Intet nytt under solen skulle man kunna säga om elbilen som just nu befinner sig på frammarsch. Anledningen till att elbilen har blivit så populär nu är att vi måste ställa om våra fordon från att drivas med fossila bränslen till något annat som inte bidrar till att öka växthusgaserna.

De första eldrivna fordonen såg dagens ljus i England redan 1875 och bestod av några lätta trehjuliga fordon med elmotorer. Tiden var dock inte mogen för dessa då det inte fanns tillräckligt med laddstationer till dem. Det är för övrigt delvis ett problem även i dag för många elbilsägare.

Ny batterityper bäddade för elbilen

Runt det förra millenniumskiftet fanns det många elbilar i USA och en export till Europa påbörjades. Problemet var att den tidens batterier inte medgav någon längre körsträcka än 20 till 30 kilometer, en alltför kort sträcka för att göra elbilen riktigt populär. Ett batteripaket till en liten bil vägde över 200 kilo

Inte för än 1990 kom en kommersiell produktion av moderna batterier till stånd. Batteritypen kallas Litiumjonbatterier. Sådana kan ge en körsträcka på minst 200 kilometer och de flesta transporter i personbilar är betydligt kortare än så. Tillsammans med lagstiftning och annan reglering har andelen nya elbilar som registreras ökat markant.

Subventioner för elbilar

Tidigare var elbilar i Sverige befriade från fordonsskatt de fem första åren. Sedan halvårsskiftet 2018 har ny skatteregler för bilar trätt i kraft. Den så kallade Bonus Malus regeln ger rena elbilar en bonus att dra av från inköpspriset på 60 000 kronor. Laddhybrider får mellan 20 000 och 30 000 kronor bonus.

Den bonusen gör att elbilar blir lite mer konkurrenskraftiga prismässigt men elbilar är fortfarande dyra. Möjligen har lagstiftning och regleringar gjort att årskostnaden och kilometerkostnaden för en elbil kan vara i paritet med en konventionell bil. Det är framför allt batterierna som är dyra, de utgör cirka 25 procent av bilens pris.

Den första moderna elbilen

I USA startade utvecklingen av elbilar av en entreprenör vid namn Elon Musk. Han startade tillverkningen av en bil han kallade Tesla. Namnet fick bilen av den kroatiske vetenskapsmannen Nikola Tesla som står bakom en mängd uppfinningar och patent inom elektronik. Den första Teslan var en dyr prestandabil.

Numera tillverkar Tesla ett flertal modeller varav modell S har varit företagets bästsäljare. Det finns cirka 1 000 fordon av den modellen i Sverige och blev 2017 den bäst säljande elbilen i Sverige. I Norge har den periodvis varit bäst säljande bil alla kategorier. Modell S klarar 485 km på en laddning.

Tesla har ett övertag

Möjligen på grund att de var först ut med att massproducera elbilar eller att de har byggt en jättelik batterifabrik där ständig utveckling pågår har Teslas bilar längst räckvidd. Räckvidden är annars akilleshälen för elbilar. Naturligtvis har de “vanliga” biltillverkarna väckts ur sin törnrosasömn och nya små elbilar med vettiga prestanda har kommit.

Renault hävdar att de kommer att komma med en elbil för runt 100 000 kronor. Bilen säljs redan i Kina för cirka 86 000 kronor. Mercedes har en konceptbil som ska klara 700 km på en laddning och som ska kunna laddas till 80 procent på tjugo minuter. Det lär komma mera i framtiden.

Vad kan vi vänta oss

  • Lägre pris på batterier och därmed på elbilar
  • Längre räckvidd
  • System för snabbladdning vid längre resor
  • Statliga subventioner av laddstolpar med ett enhetligt system

Fortfarande är elbilarna dyra i förhållande till sin storlek och sina prestanda vad räckvidden beträffar. Ökad konkurrens från flera av de traditionella biltillverkarna kommer både att pressa priserna och att ge bättre prestanda även för de billigaste elbilarna. Vi kan även förvänta oss ytterligare regleringar och miljözoner i de större städerna.

Categories:Uncategorized
Published on :Posted on

Post your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *